Édesapját élesztette újra egy miskolci férfi

Megosztás

Felkavaró történetet osztott meg az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Az idős férfi családjának hősies helytállásának és a mentésirányítónak köszönhetően az eset jól végződött.

Már napok óta rosszul érezte magát az a 80 év körüli miskolci férfi, aki hirtelen összeesett otthonában. Az idős férfinek a felesége és a fia is otthon tartózkodott, így azonnal a segítségére siettek. A családtagok rögtön riasztották a mentőket és a telefonos utasításoknak megfelelően megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet és segített a családtagoknak az újraélesztés megkezdésében.

“Mentésirányító bajtársnőnk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőket. Bár a család nagyon megijedt, a beteg fia rögtön megkezdte édesapja újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak” – írta bejegyzésében az Országos Mentőszolgálat.

Az újraélesztés egy valódi hullámvasút volt. Az idős férfi keringése többször is visszatért, majd újra összeomlott. Végül az időben megkezdett mellkasi nyomások eredményre vezettek. Ezt követően a mentősök kritikus állapotban szállították kórházba a férfit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek